BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

17 November 2008

Sibu...Swan City


Yesterday..

smlm abg bos aku yg sulung mati(dia chinese) so aku leh guna kot ayat nie..hehe.. kidney failure. takut dgr penyakit skrg nie kan? mcm2..td ell ade bg komen suh aku citer pasal org sarawak ni. especially org sibu nilah..
ok..aku nk citer pasal org sibu la..mula2 mmg seram sejuk gak masa hubby aku kena pindah kat sini..mcm2 citer yg kami dgr pasal sibu. sibu nie ramai gangster la, cina ramai la, n yg plg aku risau aku susah nk dpt keja nti..yelah, bile dah ramai org cine mesti le peluang aku nk dpt keja tipis kan? tp Alhamdulillah, rezeki tukan Allah yg tentukan. org ckp camne pon klu Allah kata 'Kun Faya Kun' insyaAllah keja tu aku yg punye..
satu yg susah kt sibu ni adalah nk cari kedai makan melayu..cukup susah. kdg2 tu org melayu jual 1 kedai dgn cina..mmg negara demokrasi btol bile dtg sibu ni tau. cina leh mkn kedai melayu tp melayu kena tgk dl br leh makan kt kedai cina.

nie aku nk citer psl tabiat org sibu drive. very nice person org sibu ni tau. bunyi hon susah sgt nk dgr kt sini. slow and steady je drive. kdg2 sakit ati tau..dorg pakai keta sume imported punye tp bwk lembab nk mampus. sll aku ckp dgn hubby aku nape la dorg ni bwk keta slow sgt. n then penah 1 ketika kt trafic lite, beratur pjg le nk tgu green lite. pstu ade la sorg mamat cina nie dia leh tertido mase tgu lampu tu. klu korg ape yg korg buat? korg mesti pk ramai org hon dia kan? sbenarnye , sorg pon x hon dia. org blkg dia turun dr keta pastu g ketuk tingkap keta mamat yg tido tu..so sweet kan that moment. klu kt tmpt lain aku rase da kena heart attack dah mamat tido tadi..sume org hon dia bagai nk rak. tp org sibu ni x buat camtuuh..sopan santun btol org sibu ni tau..

sblm aku dok sibu ni, aku penah dok kt kuching. dlm 6 bulan dok kching..klu nk banding mana lg best mesti la dok kching lg best..kt sibu ni ade masa cam dok kt hong kong plak. g mana2 penuh dgn cina. klu g post ofis lagi le rase cam beijing..tulisan cina merata2..tp tulah pengalaman idup kan?
harap2 aku sempat la dpt anak sorg kt sini..jadikan sbg tanda ingatan masa tua nti..hehe..bila g setiap tmpt tu dpt anak lg best kan? byk le pengalaman idup utk aku kenang nti..aku harap aku pon leh madah sarawak satu hr nti..

nk belaja pon xtau dgn sape..opis aku ni sume ckp cina..skrg ni pon alhamdulillah aku leh phm da ape yg dorg ckp cuma aku x reti nk ckp blk..

eh..nti aku citer pasal kuching plak la..aku pon da lama x g kuching..sibuk beb..keja aje..
ingat krismas nti nk g kuching la..nk jln2 dgn hubby aku..
k la..
kamek mok stop dl..jumpa lain masa..aok..
babaiiii....




Sunset at Tatau, Sarawak..on the way back to Sibu from Miri..

2 comments:

~ miss femme fabulosity ~ said...

hahaha.

kak su..!! thanks sbb update cite psl sibu. so x yah la ell g sana, imagine je la lepas bace blog kak su :)

kak su nie ade skill la mengarang ayat. ringkas tp padat. and ade lawak plak. i mean, cara kak su interprete story nie bagus la. buat ell rs nak bace sampai abih.

tp tulisan mak oii.. kecik lagi x bleh ke? hahahaha. rabun la aku pas nie kalau slaloo bace blog kak su ;P

lawak la yg ayat kak su psl org tertido tu. btol gak. kalau kat tmpt ell, jgn kate tertido, org tgh type sms pon kalau keta x gerak mmg kena honk kaw2 punye.

hahahahaha.

nnt update lagi best2 tau!

p/s: A.J, sila jadikan blog kak su sebhgn idea ko. hhahahahahaha!

ipoh mali...ipoh ipoh malii~~

Tn Farizan and Pn Su said...

ok..stiap komen yg membina akn dijadikan panduan..huhu

thanks a lot..