BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

08 April 2009

Semuanya dengan izin Allah SWT...

Salam sume..

Penah x kita terfikirkan yg kdg2 bila kita menang dan kalah dlm sesuatu pertandingan sumenya adalah dengan izin yg Maha Esa..tanpa Dia kita xkan kenal erti gembira dan sedih..betol x? wah! serius plak gaya penulisan aku kali nie..hihi..kalau tanpa izin Allah kita xkan berjaya dan dengan izin Allah kita pasti berjaya..semua kejadian pasti ada hikmah dan pengajaran utk kita semua nilai kembali..wawawa!!! berfalsafah plak aku di hari ini..kui!kui!kui!

Xde la..tgahari td aku balik umah n tgk buletin 1.30, ada berita pasal penyokong bolasepak di sebuah negeri pantai timur yg mengamuk apabila pasukan mereka kalah..aku pon x faham kenapa dorg jadi mengong camtuh..siap bakar trak polis, kereta n motor org lagi..kenapa perlu sampai mcm tu? dah team dia x reti main, penyokong nie kena la terima hakikat...ni nk salahkan pasukan org..ape kejadahnye..hihi..emo aku tetiba..tp seriously, lelaki skrg nie kebanyakannya (bkn semua tau) mmg x pandai nk kawal nafsu dan emosi marah mereka..byk aje kejadian bunuh n amuk yg berlaku akibat perbuatan lelaki bodoh yg x reti nk mengawal kemarahan mereka..kenapa smpai mcm tu sekali..klu ada pape masalah byk2 la beristighfar, mengucap byk2.. ni tak, suka suki aje g belasah org smpai mati..kdg2 tu ada yg belasah org lain sbb salah informasi..bangang punye org..itulah bila iman dan kesabaran xde dlm diri individu kan?

kitorg penah kena kejadian mcm tu masa blom kawen..dikacau sorg lelaki yg sewel...waktu tu tgh sibuk nk isi borang nikah n nk antar ke pejabat agama kuala muda..waktu nk hantar borang permohonan tu ada 1 pasangan yg sgt bising..mereka bergaduh n apa sbb pon xtau..pastu pegawai agama tu panggil dorg masuk n mgkin ada sesi kaunseling la kot..dlm setengah jam kot pasangan tu kuar dr bilik pegawai tu n yg lelaki tu meraung2 n dia ckp sampai ati buat dia mcm tu..kitorg nie xfhm pape malas la nk amik port kan..lps kami hantar borang nikah tu, kitorg ke Central Square nk tgk wayang..

masa ni la kejadian yg x diingini tu berlaku..si jantan keparat yg kitorg jumpa kt pejabat agama td dtg kat kami..waktu tu kami kt kedai minum sementara menunggu masuk panggung..dia minta rokok dgn hubby aku..hubby aku bagi n then lps tu hubby aku suh dia blah sbb dia mmg tgh mabuk yg serius..hubby aku malas nk layan la org mcm tu kan? dia x nak blah pstu kitorg pon lari nk masuk panggung..tetiba tgh nk check tiket tu ada org baling gelas kat kitorg..nasib baik gelas plastik, klu gelas kaca mmg berdarah la kaki aku..hubby aku pon tanye la sape yg baling..si jantan bengong tu ngaku dia baling..dia pon g dkt hubby aku, hubby aku tanye dia apa masalah dia? dia ckp hubby aku berlagak...hubby aku pon ckp la klu dia nk berlagak pon apa masalahnye..dia x puas ati..aku dah kecut perut nie, jgn la ada aksi tumbuk menumbuk pasni..hubby aku bgtau dia polis..n then si mangkuk ayun tu pon ckp ingat dia takut polis ke? dia bwak ramai giler geng..adalah dlm 10 org kot..nasib baik pekerja panggung tu yg tlg hubby aku la..dorg la yg tlg settle kan..tp hubby aku mana puas ati..lps je masuk dlm panggung tu dia g call kwn dia yg ada kat IPD Kuala Muda..suh cari si mangkuk ayun tu..ingat apa suka suki nk ugut org..dia kacau salah org la beb..hubby aku buat laporan polis n skrg mangkuk tu tenang kat wad psikiatri..sakit mental..patut pon bini dia minta cerai dgn dia..lakinye gila..Nauzubillah..jgn la kena kat aku..sampai skrg aku fobia/trauma nk ke Central Square lg...mmg aku takut beb..

Skrg klu nk tgk wayang aku rela ajak hubby aku ke Megamall Prai, xpon ke Summit Bukit Mertajam..aku xnak dah ke Central Square Sg. Petani..menakutkan bila diingati..aku ni takut klu org tengking2 n jerkah aku..Alhamdulillah dpt hubby klu marah mmg x tengking cuma bila marah diam..hahaha..bahagianye aku..alhamdulillah...

2 comments:

~ miss femme fabulosity ~ said...

Aaarrrr...!! Takotnye insiden mcm tueee :-S Huhuhu..!! Orang gila skang dah berkeliaran kew? Eeeuuu, takooooottt...!!!

p/s: dapat suami bila marah diam, bagus la.. same cam ex-boyfy kite. bile marah diam jew.. ehehe.. bagus..bagus.. tapi pastu bila pujuk2 susah pulak dia nk bercakap :-s

Tn Farizan and Pn Su said...

ell:- bila ingat blk mmg menakutkn..
hubby akak senyap dlm 2-3jam aje. pastu dia baik sendiri la..x yah pujuk pon..hihi..terok btol wife dia kan?nasib dia la dpt wife cmnie..hahaha..